BARış TERKOğLU: TEPEDEKILERIN öLüM DAğıTAN çOCUKLARı!

Ezgi’nin hikâyesi örnek gösteren Terkoğlu, “Sanmayın ki Eylem Tok, çocuğunu alıp karakola teslim etse adalet tecelli edecekti!” dedi

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Gaziantep Cemil Sait Barlas Caddesi’nde 12 Nisan 2022 tarihinde scooter kullandıkları sırada sürücüsünün 17 yaşında ve ehliyetsiz olduğu lüks bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Ezgi’nin hikâyesini anlattığı yazısında, yazar Eylem Tok’un Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan oğlunu yurt dışına kaçırmasını değerlendirdi.

Eylem’in ölümüne sebep olan 17 yaşındaki çocuğun Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı’nın oğlu, aynı zamanda Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın da yeğeni olduğuna dikkati çeken Terkoğlu, dava sürecinde yaşanan “gariplikleri” hatırlattı.

“O.S. kazadan sadece bir ay sonra, 13 Mayıs 2022’de tahliye edildi. Acı olayın üzerinden ise iki yıl geçti. Bir dahaki duruşma, Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Mayıs’ta” bilgisini kataran Terkoğlu, şöyle yazdı:

“Sanmayın ki Eylem Tok, çocuğunu alıp karakola teslim etse adalet tecelli edecekti. Muhtemelen onun çocuğu da kısa süre sonra aramıza karışacaktı. Toprak altında yatan Ezgi’nin sonuçsuz hikâyesi bize ‘güçlülerin hukuku’nun nasıl işlediğini gösteriyor. Güçsüzler iktidarı bölüştüğü gün, adalet hepimize eşit dağıtılacak.”

  ]]>

2024-05-09T08:13:33Z dg43tfdfdgfd